Header website Hengstenhouder Hein Peeters Diever
Hengstenhouderij Hein Peeters - Drenthe The Netherlands
Logo Stallion horses Hein Peeters Netherlands

Meer gegevens

 
Global Express (Orient Express X Laudanum xx X Arlequin x)

Geb.jaar: 2011
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 167 cm.
Niveau:
Info:
Global Express stamt af uit één van de beste Franse sportstammen. Vader is de Quick Star zoon Oriënt Express die imponeerde op het Wereldkampioenschap in Normandië met zijn ruiter Patrice Delaveau door twee Zilveren medailles te winnen. Daarnaast was de hengst o.a. winnaar van de Wereldbekerkwalificatie in Helsinki en van de Grote Prijzen van Rotterdam, La Baule, Gijon, Falsterbo en Luik. Grootvader is de volbloed Laudanum xx die zelf op internationaal niveau sprong en een enorme invloed heeft gehad in de Franse springpaardenfokkerij.

Moeder is de top fokmerrie Dame Ricard, zij is o.a. moeder van Street Hassle, die momenteel sterk presteert onder Lauren Hough, en van de Grand Prix springpaarden Iqbal des Hayettes en Ornella. Zij is ook grootmoeder van de goedgekeurde hengst Lindberg des Hayettes, die erg succesvol was op Grand Prix niveau onder Samantha Mcintosh. Grootmoeder Fidelite A was een internationaal Grand Prix springpaard en ook in de fokkerij was ze enorm succesvol. Ze is moeder van de goedgekeurde SF hengst Versailles en grootmoeder van het Grand Prix springpaard Olala de Buissy en meerdere internationale springpaarden als Marquise du Reverdy, Lydric du Reverdy, Lynx du Reverdy, Othello de Petra, Lucie de Reverdy etc.

Global Express slaagde met mooie cijfers voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Hij kreeg een totaal score van 76½ punten waarbij een 8 voor zijn galop en een 8 voor zijn rijdbaarheid en instelling.

Global Express is een hengst met de juiste instelling, hij heeft veel bloed en beschikt over extra vermogen.
In de sport presteert Global Express geweldig onder de Lennard de Boer. Global Express werd gehuldigd als Nederlands Kampioen van de 5 jarige springpaarden in Ermelo.
Hij sprong drie uitstekende foutloze rondes en eindigde hoog in het klassement. Global Express won de hengstencompetitie klasse M in de Peelbergen en in Zuidbroek. In 2016 werd Global Express ook reservekampioen van de hengstencompetitie klasse L, waarin hij op spectaculaire wijze de overwinning in de finale van `s Hertogenbosch opeiste.

De eerste veulens van Global Express zijn goed ontwikkelde veulens met een goed bewegingsmechanisme. De veulens beschikken over een goede galop met veel souplesse, maar ook met de benodigde ruimte en kracht. Luciano werd kampioen van de veulenkeuring in Harich en kreeg een uitnodiging voor de nationale veulenkeuring.

Global Express heeft een volbloedpercentage van 64,26%.

 
Klik op de foto voor een vergroting

 

Dekvoorwaarden

Lees onze voorwaarden

 

Laatste nieuws

HENGSTENSHOW 30 maart 2018
Lees meer...

> Overig nieuws

 

Onze hengsten

Comthago
Dallas
Global Express
Zapatero

 

Wij op Facebook

 

Adresgegevens

Hengstenhouderij Hein Peeters
Wittelterweg 4
7981 NA   Diever (NL)

Tel. +31 - 521 - 593.666
Mob. +31 - 646 - 065.991
Of stuur een email

 

Ontwerp en realisatie:
Hippics Design - Internet & Marketing