Header website Hengstenhouder Hein Peeters Diever
Hengstenhouderij Hein Peeters - Drenthe The Netherlands
Logo Stallion horses Hein Peeters Netherlands

Meer gegevens

 
Comthago (Comme il Faut x Carthago x Caretino)

Geb.jaar: 2014
Geslacht: Hengst
Stokmaat: 168 cm.
Niveau:
Info:
De nieuwe aanwinst Comthago verenigt de genen van het springfenomeen Comme Il Faut met een van prestatie doordrenkte Holsteinse moederlijn. Met Comme il Faut, Carthago, Caretino, Constant en Ramon op rij heeft Comthago het complete genenpakket om zowel in de sport als in de fokkerij te kunnen slagen.

De door Marcus Ehning op het allerhoogste niveau uitgebrachte Comme il Faut is een zoon van de wereldvererver Cornet Obolensky. De moeder van Comme il Faut is de legendarische merrie Ratina Z. Comme il Faut won al de Wereldbeker van Madrid en de Grote Prijzen van Wenen en Paderborn. Comthago’s grootvader Carthago brengt eindeloos vermogen met zich mee en sprong onder Jos Lansink tweemaal op de Olympische Spelen: Atlanta en Sydney. In de fokkerij behoort Carthago tot de beste, net als overgrootvader Caretino die nog altijd vertegenwoordigd wordt door nakomelingen op het hoogste niveau.

De moederlijn van Comthago is ook bijzonder interessant: moeder Miss Carthago sprong succesvol op 1.30m-niveau in Duitsland, terwijl grootmoeder Joyce I op internationaal Grand Prix-niveau sprong onder Jörg Kreutzmann en later met de Amerikaanse Laura Kraut. Overgrootmoeder Elegance sprong op 1.35m-niveau, terwijl betovergrootmoeder Prinzess op 1.40m-niveau sprong; een zeer sportieve moederlijn dus. Daarnaast gaf Comthago’s moeder Miss Carthago al het internationale springpaard Look of Love en is ze de halfzus van het Grand Prix-springpaard Freestyle. Overgrootmoeder Prinzess gaf daarbij de internationale springpaarden Mr. Chic en Cantara, terwijl ze grootmoeder is van nog drie internationale springpaarden.

Comthago zelf lijkt al het goede uit zijn pedigree te combineren; hij heeft de uitstraling en rassigheid van Comme il Faut, en de macht en massa van Carthago.
Daarnaast springt hij met dezelfde springmanieren en kwaliteit als Comme il Faut, maar geeft Carthago duidelijk nog een scheut meer kracht en vermogen mee. Niet voor niets werd Comthago reservekampioen van de hengstenkeuring in Mecklenburg.

Comthago: moderne zoon van Comme il Faut uit prestatiemoederlijn

 
Klik op de foto voor een vergroting

 

Dekvoorwaarden

Lees onze voorwaarden

 

Laatste nieuws

HENGSTENSHOW 30 maart 2018
Lees meer...

> Overig nieuws

 

Onze hengsten

Comthago
Dallas
Global Express
Zapatero

 

Wij op Facebook

 

Adresgegevens

Hengstenhouderij Hein Peeters
Wittelterweg 4
7981 NA   Diever (NL)

Tel. +31 - 521 - 593.666
Mob. +31 - 646 - 065.991
Of stuur een email

 

Ontwerp en realisatie:
Hippics Design - Internet & Marketing