Header website Hengstenhouder Hein Peeters Diever
Hengstenhouderij Hein Peeters - Drenthe The Netherlands
Logo Stallion horses Hein Peeters Netherlands

Hengsten

Wij bieden u de topverervers Global Express, Comthago, Jardonnay, Zapatero en Dallas aan.

over deze dekkingen worden geen verzendkosten berekend.

 

 


Alle SWS Hengsten beschikbaar, hierover worden wel verzendkosten berekend.

Onze dekgelden en -voorwaarden vindt u hier.


 

 

Comthago (Comme il Faut x Carthago x Caretino)
Hengst, 2014
168 cm.

De nieuwe aanwinst Comthago verenigt de genen van het springfenomeen Comme Il Faut met een van prestatie doordrenkte Holsteinse moederlijn. Met Comme il Faut, Carthago, Caretino, Constant en Ramon op rij heeft Comthago het complete genenpakket om zowel in de sport als in de fokkerij te kunnen slagen. De door Marcus Ehning op het allerhoogste niveau uitgebrachte Comme il Faut is een zoon van de wereldvererver Cornet Obolensky. De moeder van Comme il Faut is de legendarische merrie Ratina Z. Comme il Faut won al de Wereldbeker van Madrid en de Grote Prijzen van Wenen en Paderborn. Comthago’s grootvader Carthago brengt eindeloos vermogen met zich mee en sprong onder Jos Lansink tweemaal op de Olympische Spelen: Atlanta en Sydney. In de fokkerij behoort Carthago tot de beste, net als overgrootvader Caretino die nog altijd vertegenwoordigd wordt door nakomelingen op het hoogste niveau.

Meer info...

Global Express (Orient Express X Laudanum xx X Arlequin x)
Hengst, 2011
167 cm.

Global Express stamt af uit één van de beste Franse sportstammen. Vader is de Quick Star zoon Oriënt Express die imponeerde op het Wereldkampioenschap in Normandië met zijn ruiter Patrice Delaveau door twee Zilveren medailles te winnen. Daarnaast was de hengst o.a. winnaar van de Wereldbekerkwalificatie in Helsinki en van de Grote Prijzen van Rotterdam, La Baule, Gijon, Falsterbo en Luik. Grootvader is de volbloed Laudanum xx die zelf op internationaal niveau sprong en een enorme invloed heeft gehad in de Franse springpaardenfokkerij. Moeder is de top fokmerrie Dame Ricard, zij is o.a. moeder van Street Hassle, die momenteel sterk presteert onder Lauren Hough, en van de Grand Prix springpaarden Iqbal des Hayettes en Ornella. Zij is ook grootmoeder van de goedgekeurde hengst Lindberg des Hayettes, die erg succesvol was op Grand Prix niveau onder Samantha Mcintosh. Grootmoeder Fidelite A was een internationaal Grand Prix springpaard en ook in de fokkerij was ze enorm succesvol. Ze is moeder van de goedgekeurde SF hengst Versailles en grootmoeder van het Grand Prix springpaard Olala de Buissy en meerdere internationale springpaarden als Marquise du Reverdy, Lydric du Reverdy, Lynx du Reverdy, Othello de Petra, Lucie de Reverdy etc.

Meer info...

Zapatero (Chin Chin x IrcolandoxNotaris)
Hengst, 2004
169 cm.

Zapatero Chin Chin x Ircolando x Notaris Donkerbr. Stkm. 1.72, 2004, kwpn De moeder van Zapatero is de elite en sportmerrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd. Grootmoeder is de prestatie merrie Anita, zij is o.a. moeder van het internationale springpaard Orlando. Zapatero was als 3-jarige reservekampioen van de hengstenkeuring. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie. Als 7-jarige was hij finalist in de VION Cup en 2e in de finale van de Youngster Tour in Geesteren. Onder Jessica Kürten won Zapatero de Grote Prijs van de KWPN hengstenkeuring 2015 en de VHO trofee in 2013. Ze boekten een aantal aansprekende internationale resultaten waaronder o.a. : 6e GP Ebreichsdorf, 7e in het Championat van Salzburg, 8e GP Oliva en 10e in de wereldbekerkwalificatie Zurich. Onder Robert Vos won Zapatero de Medium Tour finale van Wierden, was er een overwinning tijdens het CSI de Wolden en werd hij 7e in het ‘Championat von Kiel’.

Meer info...

Dallas (Douglas - Heartbreaker - Mr. Blue - Nimmerdor - Erdball xx)
Hengst, 2008
171 cm.

Dallas Douglas x Heartbreaker x Mr. Blue Schimmel, stkm.174, 2008, zangersheide Dallas heeft een zeer sterke vaderlijn. Vader is de Darco x Capitol I zoon Douglas, die al vele Grand Prix springende nakomelingen heeft gebracht. Dan vinden we Heartbreaker, Mr. Blue en Nimmerdor die zich alle drie in de sport en fokkerij meer dan bewezen hebben. De volbloed Erdball xx zorgt voor bloed en hardheid, maar was ook vader van vele Grand Prix springpaarden. Moeder Wonder A.S. bracht ook de verrichtingstopper Grand Slam VDL. Met een totaalscore van 90 punten kreeg hij de hoogste score ooit behaald in een KWPN verrichtingsonderzoek. Overgrootmoeder is de preferente prestatiemerrie Bonnette, zij bracht het Grand Prix springpaard Annette en nog een 1.35m springpaard. Bonnette is een volle zus van het internationale springpaard Drummer.

Meer info...

Dekvoorwaarden

Lees onze voorwaarden

 

Laatste nieuws

HENGSTENSHOW 30 maart 2018
Lees meer...

> Overig nieuws

 

Onze hengsten

Comthago
Dallas
Global Express
Zapatero

 

Wij op Facebook

 

Adresgegevens

Hengstenhouderij Hein Peeters
Wittelterweg 4
7981 NA   Diever (NL)

Tel. +31 - 521 - 593.666
Mob. +31 - 646 - 065.991
Of stuur een email

 

Ontwerp en realisatie:
Hippics Design - Internet & Marketing